Nepal metsitys

Metsityshanke Godawarin alueella, Nepalissa

 

Ensimmäiset 802 puuta on istutettu Nepaliin 22.-23.10.2022. Projekti on tehty yhteistyössä Nepalin metsäviranomaisen ja paikallisen 13. naisen hallinnoiman Yhteisömetsä, Durgalakshmin kanssa. 

 

BellaForest toimii Nepalissa voittoa tavoitteleman yrityksen BellaForest Nepalin kautta. Olemme luoneet konseptin, jossa BellaForest innostaa paikallisia toimijoita mestityshankkeisiin tarjoamalla suomalaisen metsäosaamisen asiantuntijuutta, teknistä ja taloudellista tukea. 

 

Hankkeen tavoitteet

 

  • Toteuttaa metsityshanke, joka on paikalllisesti hyödyllinen, ja jolla saavutetaan aitoja ilmasto ja ympäristöhyötyjä

  • Ottaa paikalliset metsän käyttäjäryhmät mukaan istutustoimintaan ja kiinnittää heidän huomionsa metsien suojeluun ja hoitoon

  • Luoda verkosto, joka tukee metsäyhteisöä kehittämis- ja hoitonäkökohdista.

 

 


 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Metsityshanke Durgalaksmin naisten metsäyhteisö, Attariya, Godawari, Kailali.

 

Puut ovat istutettu Lami-järven ympäröiville joutoalueille, joille ei ole ajan saatossa syntynyttä luontaisesti metsää. Tämä alue valikoitui hankkeeseen osin myös siksi, että alueelle on suuri potentiaali kasvattaa virkistysarvoja metsässäliikkujille. Metsäyhteisöllä on myös uskottava suunnitelma kehittää luontoturismia alueella yhdessä metsäviranomaisen kanssa.

 

Istutetut 802 puuta pitävät sisällään useita puulajeja, joista eniten käytimme neempuita, joiden hedelmiä voidaan syödä ja siemenistä voidaan tehdä öljyä; amblapuita, jota kasvatetaan lähinnä myös hedelmien vuoksi ja lääkekasvina; tiikkipuita, joka onkin alueen luontainen ja eniten viljlty puulaji; Jakaranda ja kalkiflower puita, jotka lisäävät alueen viihtyvyyttä ja kauneutta.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tästä voit katsoa, mihin kohtaan juuri sinun puusi on istutettu kortissa olevan numeron mukaan.

 

Mitä metsille tapahtuu istutusten jälkeen?

 

Metsät ovat virallisesti Nepalin valtion omistuksessa, joka myös viimekädessä vastaa niiden metsäsuunnitelman päivittämisestä. Alue on kuitenkin luovutettu täysin naistenhallinnoiman metsäyhetisön käyttöön, joka vastaa alueen hoidosta ja saa käyttää metsästä saatavia resursseja ja itse aluetta kyläyhteisön tarpeisiin.

 

 

Linkki paikallisen uutistoimiston juttuun (Nepalinkielinen):

 

https://attariyaonline.com/58556/?fbclid=IwAR3pZZoayp37Gy5hTmDsokWpcPzQrO1BzWGOp8ZmidPXGz3x7e3GvNA3CmI

 

 

Lisää materiaalia, kuvia ja videoita tullaan aktiivisesti päivittämään marraskuun aikana.

 

 

 

Liity osaksi tarinaa!

 

Ostamalla puun tuet meitä jatkamaan arvokasta metsitystyötä Nepalissa.